Afrikka iso — Suomi pieni

The Size of Africa Compared to Finland

The Size of Africa Compared to Finland

Bongasin tuossa Twitteristä hienon infografiikan, jossa näkyy Afrikan koko suhteessa muihin maihin. Kai Krause on huolestunut immappancystä, eli suurinpiirtein ihmisten kyvyttömyydestä tunnistaa alueiden kokoeroja kartalla. Normaali Mercatorin projektio, jonka näemme karttakirjoissa, tuppaa vääristämään Afrikan koon kärpäsen läjän kokoiseksi.

Mutta miltä Suomi näyttää verrattuna Afrikkaan? Otetaan Google Earth avuksi ja tehdään vertailu. Wikipediasta löytyy pinta-alat ja täytyy todeta, että Suomi on melkoisen pieni läntti keskellä Afrikkaa. Tosin olisin veikannut maamme mahtuvan Afrikkaan jotakuinkin sata kertaa, mutta ei. Suomi mahtuu afrikkaan vain 89 kertaa.

Väkilukuja vertaamalla Afrikka voittaa Suomen vielä selvemmin. Afrikan väkilukuun (rapia miljardi) mahtuisi kaikki Suomen asukkaat 186 kertaa.

On se iso!

Tässä alla vielä Kai Krausen alkuperäinen. Klikkaamalla grafiikkaa näet sen täydessä koossa.

True Size of Africa

Klikkaa grafiikkaa nähdäksesi alkuperäinen kartta täydessä koossa.

Share

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*